RUISBROEK: – De eerder aangekondigde wegenwerken op de westelijke ring om Brussel tussen Drogenbos en Halle  gaan niet door. Dat is beslist na overleg tussen Agentschap Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant en de aannemer.

2009-10-08-wegenwerken-ring-oktober
dubbelklik op kaart

Wegens problemen die opgedoken zijn tijdens de eerste uitvoeringswerken is er beslist om over te gaan naar een andere uitvoeringsmethode.

De werkzaamheden aan de voegen van de bruggen die gepland waren tijdens de weekends van de maand oktober moesten scheurvorming in het wegdek vermijden. Aan de voegen zou de asfaltverharding worden weggenomen en vervangen door elastisch materiaal.

Die werken gaan nu niet door omdat er problemen zijn opgetreden tijdens de eerste uitvoeringswerken. Er is nu beslist de scheuren pas op te vullen met elastische voegvulling wanneer ze werkelijk zichtbaar zijn in de toplaag. Dat kan binnen een, twee of drie jaar pas zijn, afhankelijk van verscheidene factoren.

De voegen van de brug in Drogenbos zullen wel worden afgewerkt, over alle rijstroken en in beide richtingen. Bij goed weer worden ze komend weekend uitgevoerd.

Share

%d bloggers liken dit: