HALLE / SINT-PIETERS-LEEUW: – Colruyt zal voortaan in zijn winkels verse gepasteuriseerde melk aanbieden. Dat is het gevolg van een donderdag voorgestelde samenwerking met een melkerij in Sint-Pieters-Leeuw en enkele Waals-Brabantse melkveehouders. In een eerste fase leveren zij 200.000 liter per jaar aan Colruyt.

2009-10-15-colruyt-melkDe melk wordt ’s nachts verzameld op de boerderijen en komt ’s ochtends toe aan melkbedrijf Vermeersch uit Sint-Pieters-Leeuw . De zuivelfabriek Vermeersch pasteuriseert en en verpakt de melk onder de naam Galaxi, een eigen merk van Colruyt. Daarna wordt er rechtstreeks geleverd aan Colruyt. Alles gebeurt dus binnen een straal van 30 km.

Voor de 3 boeren is het initiatief een persoonlijk antwoord op de huidige melkcrisis. Ze gingen creatief op zoek naar een ruimere afzetmarkt voor hun melk en naar nieuwe manieren om hun landbouwproduct te promoten. Ze zochten zelf een melkerij en stapten met het uitgewerkte idee naar Colruyt.
Melkveehouder Etienne Allard: “De samenwerking met Colruyt is het logische gevolg van alles wat we de voorbije jaren gerealiseerd hebben inzake dierenwelzijn en de kwaliteit van onze melk. Het enige wat nog ontbrak, was een afzetkanaal. Het project met Colruyt helpt ons daarbij.”
2009-10-15-colruyt-melk2
Voor Colruyt is deze samenwerking een manier om kwaliteitsvolle producten van eigen bodem extra te promoten. Luc Rogge: “We zijn ons bewust van de crisis waarin de melksector vandaag verkeert. Waar mogelijk willen we een bijdrage leveren om de Belgische landbouwproducten een duwtje in de rug te geven. Met deze verse melk krijgen we bovendien een heel lekker product in onze rekken dat volledig nieuw is in ons assortiment.”

De halfvolle verse melk van Galaxi is na productie 28 dagen houdbaar in de koelkast en behoudt toch de authentieke smaak van echt verse melk. Dat komt door de pasteurisatie, waarbij de verse melk op een lagere temperatuur wordt opgewarmd dan andere melk die met U.H.T.-sterilisatie (ultrahoge temperatuur) wordt behandeld.

Share

1 comment

 1. Geachte,
  Ik ben gewoon van karnemelk te kopen van Galaxi in bric. Onlangs blijkt dat er geen beschikbaar was in de afdeling in Eeklo.
  Misschien is er nu al geleverd.
  Eerstdaags ga ik terug winkelen en hoop ik er te vinden in Eeklo of in Deinze.
  Deze karnemelk is voor mij van uitstekende kwaliteit.
  Met beleefde groeten

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: