SINT-PIETERS-LEEUW / PAJOTTENLAND / ZENNEVALLEI: – Is er een erfgoedrevolutie op komst in het Pajottenland en de Zennevallei?
De laatste maanden werkt de regio aan een erfgoedconvenant. De gemeentebesturen van het Pajottenland en de Zennevallei en de provincie Vlaams-Brabant nodigen u uit om uw zegje te doen tijdens de ‘erfgoedkaravaan’. Doel is de werking van een erfgoedcel en erfgoedconvenant voor te stellen. Tijdens dit open overleg kan u uw wensen en verzuchtingen over het erfgoed in de regio kwijt.

2009-10-14-erfgoedkaravaanVlaanderen telt een kleine twintig erfgoedcellen. Ze voeren een cultureel-erfgoedconvenant uit. In ruil voor een Vlaams financiering engageert een stad of regio zich om haar erfgoedwerking nieuwe impulsen te geven. Ze draagt ook zelf haar financiële steentje bij. Erfgoedcellen hebben al prachtige initiatieven genomen, zoals: ondersteuning bij de aanleg van een beeldbank door vrijwilligers, musea en verenigingen bijstaan bij de archivering of digitaliseren van kranten. Erfgoedcellen organiseren ook de lokale erfgoeddag.

Het Pajottenland en de Zennevallei zullen eind dit jaar een aanvraag voor een erfgoedconvenant indienen.

De erfgoedkaravaan maakt deel uit van de voorbereiding. Om te vernemen wát de erfgoedcel voor u kan betekenen, wordt de erfgoedkaravaan op drie plaatsen georganiseerd. Heb je een hart voor het Pajottenland of de Zennevallei, ben je bezig met erfgoed of wil je meedenken over een duurzame toekomst voor het erfgoed in onze streek, dan kan je terecht op een van deze open vergaderingen.

De afspraken:

woensdag 21 oktober van 14u tot 16u30
in CC De Meent, Gemeenteveldstraat 34 in 1652 Alsemberg
donderdag 22 oktober van 19u30 tot 22u,
gemeentehuis Sint-Pieters-Leeuw, Pastorijstraat 21

zaterdag 24 oktober van 10u tot 12u30
in GC De Cam, Dorpsstraat 67A in 1755 Gooik

Om de avond goed te kunnen voorbereiden, vragen we u vriendelijk vooraf in te schrijven. Dat kunt u doen met een eenvoudig mailtje naar fred.gillebert@vlaamsbrabant.be.

In samenwerking met de gemeentebesturen Beersel – Bever – Dilbeek – Galmaarden – Gooik – Halle – Herne – Lennik – Liedekerke – Pepingen – Roosdaal – Sint-Pieters-Leeuw – Ternat en vzw De Rand voor Drogenbos – Linkebeek en Sint-Genesius-Rode.

Share

%d bloggers liken dit: