SINT-PIETERS-LEEUW: – Tijdens het weekeinde van 3-4 oktober 2009 werd er in de diverse reeksen gespeeld voor de titel van nationaal tenniskampioen. In de reeks heren 5 werd Matthias Pické uit Sint-Pieters-Leeuw Belgisch kampioen.

2009-10-06-Matthias-Picke
Matthias Pické - tennis heren 5 Belgisch Kampioen

Dit jaar kwam de provincie Oost-Vlaanderen aan de beurt voor de organisatie van het Belgisch kampioenschap, met name in Beveren-Waas.

Gedurende het ganse jaar kunnen de spelers, per provincie, punten verzamelen voor het criterium. De vier beste spelers uit het criterium spelen onder elkaar om de titel van kampioen van Vlaams-Brabant. Dit had vóór 2 weken, op 26/9 en 27/9, plaats in Tienen.
De winnaar van elke provincie is verplicht deel te nemen aan het nationaal kampioenschap, dit jaar dus in Beveren-Waas.
Dit jaar werd dit in heren 5, Matthias Pické.

2009-10-06-Matthias-Picke_met-trofeeOp zaterdag 03/10 werden de nationale kwartfinales gespeeld. Zondagvoormiddag 04/10 werden de halve finales gespeeld en in de namiddag had de finale plaats.
In de finale won Matthias Pické van de Antwerpse kampioen, m.n. Ahmadoun Hicham.
.

– Matthias hoe ben je tot het tennis gekomen?
Matthias: Tot juni 2008 speelde ik voetbal in de 1ste en 2de klasse. Vier maal per week trainen en dan nog een match in het weekend werd teveel voor mijn studies.
Ik heb dan ook besloten met voetballen te stoppen en ben beginnen tennissen. Voordien tenniste ik samen met mijn broer Pieter enkel in de vakantieperiode op de velden van de TC Borgel te Ruisbroek.

– Hoeveel tornooien heb je dit seizoen gespeeld?
Matthias: Van de 10 (Het Nieuwsblad-) tornooien in Vlaams-Brabant heb ik er 9 gewonnen, waardoor ik eerste werd in dit regelmatigheidscriterium.

2009-10-06-Matthias-en-Pieter-Picke
Matthias en Pieter Pické

– Je bent bijna 17 jaar, en hoe kom je tot dit uitzonderlijk resultaat?
Matthias: Mijn broer Pieter speelde al een paar jaar tennis en bereikte intussen ook een behoorlijk klassement. Nu speelt hij in de hoogste herenreeks. Vorige winter fungeerde hij voor mij als sparringpartner. Hierdoor speelde ik tegen een veel hoger geklasseerde speler(wordt waarschijnlijk B-4/6), waardoor ik zeer snel kon groeien. Daarnaast werd de techniek mij bijgeleerd door een vriend van mijn vader, Emmanuel Evenepoel.
Gelukkig hebben mijn ouders de mogelijkheid om mij zo vaak als nodig overal heen en terug te brengen.

– En wat brengt de toekomst?
Matthias: Na dit sterke seizoen zal mijn klassement sterk worden opgewaardeerd, waardoor ik volgend jaar zal moeten aantreden in de reeks Heren 4.
Ter voorbereiding hierop heb ik dit jaar reeds twee maal deelgenomen in deze reeks, en behaalde een halve en een finaleplaats.
Volgend jaar wordt de grote uitdaging om tegen het einde van het seizoen mee te kunnen draaien in Heren 3.

– Wat was dit jaar naast de kampioenstitel je hoogtepunt?
Matthias: samen met mijn broer Pieter en enkele toffe ploegmaten van TC Sollenbeemd Halle behaalden wij in de categorie Heren 3, de Vlaams-Brabantse interclubtitel. Nadien sneuvelden we in de halve finale van België tegen het sterkere Argayon.
Het zal dus volgend jaar moeilijk worden om deze resultaten te evenaren.

Nog veel succes Matthias met de studies en het tennis.

Bron tekst en foto’s: Gilbert Pické

%d bloggers liken dit: