RUISBROEK: – De jeugddienst van Sint-Pieters-Leeuw heeft plannen om in november de jeugdwerking in Ruisbroek gevoelig uit te breiden i.s.m. de groep Intro. Als vaste locatie gaan ze gebruik maken van het vroegere houtatelier van Vokans in de Kerkstraat nr.10 te Ruisbroek.
2009-10-03-Ruisbroek-kerkstraat-JEUGDDIENST

Het waren de jongeren uit Ruisbroek zelf die vorige zomer naar de jeugddienst gestapt waren om extra jongeren werking in Ruisbroek te vragen. Dit gesprek viel niet in dovemans oren bij de jeugddienst . Zo was de eerste activiteit een vriendschappelijke voetbalmatch tegen de politie van Sint-Pieters-Leeuw.

Met een vaste stek in het vroegere houtatelier van Vokans gaat men nu nog een stapje verder om op deze locatie vanaf november op regelmatige basis activiteiten te organiseren.

Schepen Kathleen D’Herde
Schepen Kathleen D’Herde

Schepen van Jeugd Kathleen D’Herde: “ Men was naar ons gekomen om extra jongeren werking te krijgen in Ruisbroek. We zijn daar op ingegaan door de jongeren op zondag een lokaal in de sporthal ter beschikking te stellen. Maar na evaluatie bleek dat de vooral allochtone jeugd vragende partij was om constante ondersteuning te krijgen in de organisatie. Want als iets door de jeugddienst georganiseerd was dan waren de jongeren op de afspraak en anders niet. Er was dus nood aan een ruimte waar de jongeren onder begeleiding kunnen deelnemen aan activiteiten. Daarom hebben we nu de hulp ingeroepen van de Groep INTRO die in de streek al bekend zijn door hun goede werking in Halle. Zij gaan nu binnenkort, rekening houdend met de haalbaarheid, activiteiten op regelmatige basis organiseren in de Kerkstraat in Ruisbroek en dit samen begeleiden met de jeugddienst die voor het administratieve gedeelte zal zorgen.

Verder werd er bij de provincie Vlaams-Brabant een dossier ingediend voor de inrichting van een buitenspeelruimte. Vanuit de provincie gaat de gemeente nu ondersteuningsuren krijgen zodat er op termijn ook een buitenspeelruimte kan ingericht worden voor de jeugd.”

2009-10-03-Ruisbroek-kerkstraat10-JEUGDDIENST
Groep INTRO vzw (www.groepintro.be)is een organisatie voor vorming, onderwijs, opleiding, trajectbegeleiding, jobcoaching, werkervaring en sociale economie.

De organisatie stelt zich als doel mensen die moeilijk hun weg vinden in onze samenleving te ondersteunen in het verwerven en versterken van hun competenties. Zo kunnen zij als persoon sterker worden en volwaardig deelnemen aan de samenleving.
2009-10-01-Ruisbroek-kerkstraat10-2 2009-10-01-Ruisbroek-kerkstraat10-3

Share

%d bloggers liken dit: