SINT-PIETERS-LEEUW: De politie van sint-Pieters-Leeuw doet een oproep zodat mogelijke telefonische slachtoffer zich zouden melden .

politie Binnen de omschrijving van de politiezone van Sint-Pieters-Leeuw werden er twee bejaarde dames het slachtoffer van oplichting via de telefoon. De slachtoffers worden opgebeld door onbekenden (zowel mannen als vrouwen), die hen vertellen dat ze werkzaam zijn bij een grote wijncoöperatieve in Frankrijk en dat zij door loterij uitverkozen zijn om te delen in de jaarlijkse winst van deze coöperatieve. De verdachten gebruiken allerlei smoesjes en bespelen de lichtgelovigheid van de slachtoffers om hen, door middel van een storting van geld via Western Union naar Frankrijk en/of Tunesië, geld afhandig te maken. In ruil voor de storting wordt aan de slachtoffers een koffer met daarin een beduidende som cash geld beloofd.
Dezelfde werkwijze van oplichting werd ook opgemerkt in overige politiezones, waardoor er nu reeds vijf feiten gelinkt kunnen worden.
Het valt op dat de slachtoffers zorgvuldig gekozen worden. Het gaat vrijwel altijd om alleenstaande oudere dames.

De lokale politie van Sint-Pieters-Leeuw doet hierbij een oproep zodat mogelijke slachtoffer zich zouden melden .
Hoofdcommissariaat Sint-Pieters-Leeuw: 02/359 99 27 – info@polleeuw.be

Meer info:  www.lokalepolitie.be/sint-pieters-leeuw

%d bloggers liken dit: