SINT-PIETERS-LEEUW / LENNIK: – Fiets- en wandeltochten doorheen het Pajottenland voor het hele gezin.
Op Zondag 20 september 2009 tussen 10.00 en 15.00 uur

2009-09-20-wereldbollen_sint-pieters-leeuwZes Pajotse 11.11.11-comités slaan op zondag 20 september opnieuw de handen in elkaar voor de zesde editie van Wereldbollen. Zij bieden je de kans om via fiets- en wandeltochten een andere blik op het Pajottenland en de wereld te werpen.
Bedoeling is dat deelnemers aan Wereldbollen op één van de vijf vertrekpunten kiezen voor een fietslus naar of langs andere deelnemende gemeentes. De lussen sluiten op elkaar aan zodat je naar hartelust fietstochten kan combineren.
DEELNAME:
Volwassenen: € 2 / – 16 jaar: € 1
Gezinnen en jeugdbewegingen: € 5

2008-09-21-sint-pieters-leeuw_wereldbollen-1
Wie liever wandelt, kan in elk vertrekpunt, behalve Roosdaal, kiezen voor een wandeling.

Voor Sint-Pieters-Leeuw is het startpunt ditmaal aan de Gemeenschapslokalen in Gaasbeek (Dorp).

De 11.11.11 comités van Lennik en Sint-Pieters-Leeuw organiseren samen met de Gezinsbond van Lennik een zoektocht en buggytocht voor gezinnen en jeugdbewegingen in de parken van Gaasbeek en Groenenberg.

Voor klein en groot is er de workshop ‘eco-percussie’ (met afvalmateriaal muziek maken). Eerst verzamelen we het afval, daarna maken we er instrumenten van. Zowel potten en pannen, als blikken dozen en olievaten zullen allerlei ritmes verspreiden: van zacht geroffel tot stevige basritmes. Afspraak om 12.30 en 14.00 uur.

MOL-Natuurpunt Lennik heeft een mooie wandeling uitgestippeld. Om 14.30 uur kan dit zelfs met een ervaren natuurgids.

Doorlopend is er een wereldwinkelterras met (h)eerlijke drankjes en hapjes.

2009-09-17-wereldbollen-armbandjeVoor de zesde keer op rij krijgt iedere deelnemer een (klein) aandenken bij de start. Eerder werden pins, wereldbollen en vlaggetjes uitgedeeld. Dit jaar zit er een geweven armbandje in het startpakket.

De armbandjes zijn gemaakt in het dorp Gualsaqui in Ecuador. De contacten liepen via de ontwikkelingswerkers Herwig Bellemans uit Gooik en Tinne Schuurmans uit Brugge die werken in een project van Ecassef.

Share

%d bloggers liken dit: