VLAAMS-BRABANT / SINT-PIETERS-LEEUW: – De provincie Vlaams-Brabant liet een dossier maken over de kinderen en jongeren uit onze Provincie. Het dossier moet dienen als instrument om een beleid te maken op maat van de jongeren. Een beleid dat hen zo goed mogelijk helpt en ondersteunt op weg naar volwassenheid.

Kinderen en jongeren zijn een zeer belangrijke groep in onze samenleving. Ze zijn immers de toekomst van de provincie. Maar opgroeien is niet altijd gemakkelijk. Diverse factoren, zoals huisvesting, werkloosheid van de ouders en een gebrek aan gepaste opvang, bepalen het welzijn van jongeren.

Om een goed beleid voor jongeren te kunnen voeren en ervoor te zorgen dat ze alle kansen krijgen, onderzocht de provincie het sociaal profiel van de Vlaams-Brabantse kinderen en jongeren. Wie zijn de kinderen en jongeren in onze provincie, waar groeien ze op en waar kunnen ze terecht? Het dossier ‘kinderen en jongeren’ biedt cijfergegevens en kaartmateriaal over deze groep. Het geeft een duidelijk beeld van de kinderen en jongeren in Vlaams-Brabant. Het duidt aan waar mogelijke problemen liggen en welke thema’s meer actie vragen.
Lees het volledige dossier: Dossier jongeren in Vlaams-Brabant 2009 [PDF, 141 blz.]2009-09-03-leerlingen-thuistaal-niet-Nederlands

2009-09-03-samenvattende-vaststellingen

Share

%d bloggers liken dit: