VLAAMS-BRABANT / SINT-PIETERS-LEEUW: – De Rockvonk-jury selecteerde 32 bands voor de regionale preselecties. Rockvonk is het tweejaarlijkse Vlaams-Brabantse popconcours voor bands, producers en muzikanten.

rockvonk_logo“Rockvonk gaat voor de zesde keer op zoek naar het beste, creatiefste en origineelste muzikaal aanbod van de Vlaams-Brabantse jongeren. Individuele muzikanten, producers of muziekbands die eigen nummers maken en waarvan de helft van de leden jonger zijn dan 30 jaar en in Vlaams-Brabant wonen, kunnen deelnemen aan dit popconcours. Wie in de voetsporen van Jasper Erkens, Andes, Bodyspasm, Ballroomquartet of Kawada zal treden, weten we nog niet, maar het zal één van de pas geselecteerde bands zijn” zegt Tom Troch, gedeputeerde voor jeugd en cultuur

De demojury beluisterde deze zomer 118 inzendingen en selecteerde daaruit 32 bands die optreden tijdens één van de vier regionale preselecties op 18, 19, 25 en 26 september.
Bij de 32 gelecteerde bands is er één groep uit Sint-Pieters-Leeuw.
Namelijk “Gus Luxmore”  (www.gusluxmore.com). Met Joris D’Hooghe (zang/gitaar) en Maxime Tolbecq (Drums). Zij zijn geselecteerd voor de preselectie van 18 september 2009 in Jeugdhuis / Muziekcentrum Nijdrop – OPWIJK.

wordt fan op facebook: http://www.facebook.com/pages/Gus-Luxmore/91508795278
wordt fan : http://www.facebook.com/pages/Gus-Luxmore/91508795278

Zestien van deze bands stoten door naar de halve finales op 23 en 24 oktober 2009. Tijdens de halve finales worden de acht finalisten geselecteerd die op 28 november strijden voor de eerste plaats in Het Depot.
Alle finalisten komen ook terecht in de poule van 100% Puur, het speelkansentraject dat hen twee jaar lang op podia van jeugdhuizen, clubs en festivals over het hele land brengt.Meer informatie over Rockvonk met audio- en beeldmateriaal van de geselecteerde bands: www.rockvonk.be

Share

%d bloggers liken dit: