VLAAMS-BRABANT / SINT-PIETERS-LEEUW: – De dienst Diversiteit en Gelijke Kansen van de provincie Vlaams-Brabant wil in het najaar van 2009, in samenwerking met acht gemeenten, een portrettenreeks organiseren die de diversiteit aan inwoners in de acht gemeenten, en daardoor ook van de provincie zelf, weerspiegelt.
2009-10-13-allemaal_leeuwenaren_afficheIn Vlaams-Brabant wonen mannen en vrouwen, van pasgeborenen tot mensen die meer dan honderd jaar zijn. Er leven mensen met 179 verschillende nationaliteiten, en met nog meer verschillende culturele achtergronden. Elke Vlaams-Brabander heeft zijn mogelijkheden en beperkingen. Iedereen heeft zijn eigen dromen en passies. In acht Vlaams-Brabantse gemeenten hebben fotografen portretten gemaakt van vijftig inwoners van hun gemeente. De foto’s zijn een weergave van de diversiteit van de bevolking en de meerwaarde van deze diversiteit. Er worden portretten tentoongesteld van de inwoners van de deelnemende gemeenten Dilbeek, Herent, Kampenhout, Kortenaken, Machelen, Scherpenheuvel-Zichem, Sint-Pieters-Leeuw, Steenokkerzeel. Het geheel van vierhonderd portretten vormt een boeiende en diverse doorsnede van onze provincie.

In Sint-Pieters-Leeuw wonen mannen en vrouwen van alle leeftijden. Wij ook hebben een aantal inwoners van meer dan honderd jaar! Er leven mensen met 101 verschillende nationaliteiten samen.

Elke inwoner van Sint-Pieters-Leeuw heeft zijn mogelijkheden en beperkingen. Iedereen heeft zijn eigen verhaal. De een wil later dokter worden, de ander wil Nederlands leren, een eigen zaak beginnen of anderen helpen. Een aantal van deze mensen hebben we een gezicht gegeven en even aan het woord gelaten.

Luc Bohez
Luc Bohez

Fotograaf Luc Bohez  (www.lucbohez.be) uit Sint-Pieters-Leeuw  ging op pad en portretteerde vijftig interessante inwoners van Sint-Pieters-Leeuw. Deze portretten worden tentoongesteld van 7 september 2009 tot en met 30 oktober 2009 in het gemeentehuis van Sint-Pieters-Leeuw.

Het geheel van vijftig portretten vormt een boeiende en diverse doorsnede van onze gemeente onder de noemer Allemaal Leeuwenaren!

Tentoonstelling Allemaal Leeuwenaren
Van 7 september 2009 tot en met 30 oktober 2009 in het gemeentehuis, gelijkvloerse verdieping, Pastorijstraat 21, 1600 Sint-Pieters-Leeuw

Openingsuren:
maandag van 8.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 19.00 uur
dinsdag en woensdag van 8.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 15.00 uur
donderdag en vrijdag van 8.00 tot 12.00 uur.

Share

%d bloggers liken dit: