SINT-PIETERS-LEEUW: – In de rozentuin van sint-Pieters-Leeuw was vandaag een Japanse cameraploeg aan het werk.
2009-07-01-japanseTV-in-rozentuin_1

Dat de internationale rozentuin van Sint-Pieters-Leeuw meer en meer uitstraling krijgt merkte je vandaag in de rozentuin zelf. Een Japanse camera – en productieploeg was speciaal naar Sint-Pieters-Leeuw gekomen om een reportage te maken van de 3200 verschillende rozensoorten uit 26 landen die je er kan bewonderen.
2009-07-01-japanseTV-in-rozentuin_2
2009-07-01-japanseTV-in-rozentuin_3-Marcel-vossen
Ze werden rondgeleid door Marcel Vossen, provinciaal directeur van het Agentschap voor Natuur en Bos van de Vlaamse gemeenschap. Die hen uitlegde hoe de tuin is ontstaan en nog steeds evolueert. Zo kreeg hij onlangs nog een rozencollectie uit Bulgarije voor de rozentuin en verwacht hij nog enkele exemplaren uit Roemenië.

De Japanners waren onder de indruk van de uitgebreide collectie en namen ook een kijkje in het dit weekend geopende Japanse deel van de rozentuin. De uitgebreide reportage wordt binnenkort uitgezonden op de Japanse televisie.
Na onze export producten Geuze & Kriek van Lindemans, de pralines van Neuhaus leren de Japanners dankzij de rozentuin, Sint-Pieters-Leeuw nu ook toeristisch kennen.

De rozentuin van Sint-Pieters-Leeuw is de grootste en meest volledige van Europa met zo’n 50.000 bezoekers per jaar.


Meer weten over de internationaal befaamde rozentuin van Sint-Pieters-Leeuw:
http://geuzeinfo.com/index.php/Sint-Pieters-Leeuw/rozentuin

%d bloggers liken dit: