politieSINT-PIETERS-LEEUW: – De politie van Sint-Pieters-Leeuw heeft dinsdag kinderdagverblijf – minicrèche Duimelijntje in de Klein Bijgaardenstraat in Sint-Pieters-Leeuw verzegeld omwille van tekortkomingen op vlak van veiligheid en hygiëne.

Het waren de kinderverzorgsters zelf die Kind & Gezin en de lokale politie inlichtten over de situatie in de kribbe. Toen de politie langs ging was er geen eten aanwezig voor de kindjes en waren er problemen met de hygiënische omstandigheden. Ook de electrische leidingen waren niet beveiligd. De minicrèche had naar verluid een vergunning voor dertien kindjes maar blijkbaar waren er regelmatig negentien of zelfs meer kindjes aanwezig.
Het personeel was ook de laatste tijd niet uitbetaald.
De verantwoordelijken van Duimelijntje konden niet bereikt worden waarop de politie besliste om de kribbe te verzegelen.

Duimelijntje ging eind deze week sowieso dicht door een gerechtelijke uitspraak in de scheidingsprocedure waar de eigenares in verwikkeld zit.

%d bloggers liken dit: