ZELLIK / SINT-PIETERS-LEEUW: – Vorig jaar riepen de provincie Vlaams-Brabant en de vzw Streekproducten Vlaams-Brabant de “Straffe Streek-gemeente”-actie in het leven om de streekproducten in de Groene Gordel te verankeren. Vandaag heeft Jean-Pol Olbrechts, gedeputeerde voor economie, 22 gemeenten ingehuldigd als Straffe Streek-gemeente, waaronder Sint-Pieters-Leeuw. Deze gemeenten hebben het samenwerkingsakkoord reeds ondertekend en maken werk van de promotie van streekproducten.

31

2
De plechtigheid had plaats in de gebouwen van Haviland in Zellik. In zijn toespraak had Jean-Pol Olbrechts het over de talrijke voordelen van het gebruik van streekproducten. “Het ondersteunt de locale economie en zorgt voor regionale werkgelegenheid. De streekproducten versterken de streekidentiteit en zijn een erkenning van de karakteristieke grondstoffen en de traditionele productiemethoden”. De betrokken burgemeesters of hun afgezanten ontvingen een label van Straffe Streek-gemeente en een pakket streekproducten.
14

De “Straffe Streek Gemeente” zijn:Asse, Beersel, Bertem, Dilbeek, Haacht, Herne, Hoeilaart, Huldenberg, Kampenhout, Kapelle-Op-Den-Bos, Kortenberg, Londerzeel, Machelen, Opwijk, Oud-Heverlee, Pepingen, Roosdaal, Sint-Pieters-Leeuw, Steenokkerzeel en Zemst

tekst en foto’s: Olga Noe – www.dilbeek-malcontenten.be

%d bloggers liken dit: