2009-02-13-dikke-truiendag_certificaatVrijdag kreeg de Ave-Mariabasisschool te Vlezenbeek als eerste in onze gemeente het Energieprestatiecertificaat voor haar gebouwen en haar werking.
Dit document geeft aan hoeveel de school verbruikt aan energie. Na een grondige doorlichting kwam de Ave Maria-school uit op 104 kwh per jaar per m². Dit is zowat de helft minder dan vergelijkbare gebouwen.

“We zijn bijzonder fier op onze energieprestaties. We werken ook al drie jaar intensief om het energieverbruik op school drastisch te verminderen”, aldus Willy Nechelput van het schoolbestuur. “In 2005 stootte de school nog 58 ton CO2 uit per jaar? Nu is dit nog 40 ton dankzij een aantal kleine ingrepen. Zo letten we er op de deuren altijd goed te sluiten, de lichten te doven in de klassen als dat niet nodig is en na 15.30 u. gaat de verwarming lager. Op school hebben we overal dubbele beglazing.”

De Ave Maria-school stelde zijn energiecertificaat niet toevallig vandaag voor, op de dikketruiendag.
De school zette de verwarming vandaag een graadje lager en de kinderen organiseerden samen een dikketruienmodeshow.
Iedere klas kreegt de opdracht om iemand van de klas op een originele manier warm aan te kleden.  Op de speelplaats was er dan ook een  grappige en orginele modeshow te zien.
2009-02-13-dikke-truiendag_1 2009-02-13-dikke-truiendag_3

Basisschool Ave Maria Vlezenbeek: http://users.telenet.be/ambvlezenbeek

%d bloggers liken dit: