politie-motards_sint-pieters-leeuwIn de nacht van 20 op 21 december werd een alcoholcontrole uitgevoerd in het kader van de BOB-campagne. Deze controle verliep in samenwerking met de lokale politie van Halle. Tussen 22u30 en 01u00 werden bestuurders gecontroleerd op de Alsembergsesteenweg en op de Bergensesteenweg op de grens met Halle.

Tussen 02u00 en 05u00 werd een controledispositief opgesteld op de Bergensesteenweg t.h.v. de Makro en dit in beide richtingen.In totaal dienden 71 bestuurders een ademtest af te leggen. Maar liefst 12 bestuurders verkeerden in een toestand van strafbare alcoholopname.

Eén persoon blies 0.82 mg/l uitgeademde lucht (ofwel 1.8 promille), zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken op bevel van de Procureur des Konings. Daarnaast werden zeven voertuigen gecontroleerd met een verlopen technische keuring, één van deze voertuigen was bovendien niet verzekerd. Drie personen beschikten niet over het gepaste rijbewijs voor het besturen van hun voertuig. In het kader van de BOB-campagne zullen er ook in de komende weken extra controles worden uitgevoerd.

Bron & meer info: www.lokalepolitie.be/sint-pieters-leeuw

%d bloggers liken dit: