politieAnderlecht / Sint-Pieters-Leeuw: -De politie van de zone Brussel Zuid hebben maandag een minderjarige dader van een sacjacking kunnen oppakken. De sacjacking vond plaats op de Bergensesteenweg. Een politiepatrouille in burger zag hoe twee jongeren een auto benaderden die voor een rood verkeerslicht stond en hoe één van de jongeren de rechterachterruit van de wagen insloeg. Vervolgens griste de jongeman een handtas uit de wagen en ging er met zijn kompaan vandoor.
De twee jongeren gingen lopend op de vlucht maar vertraagden na korte tijd al tot wandelsnelheid. Onbezorgd doorzochten ze op straat de handtas en wierpen alle zaken weg die hen niet interesseerden. De agenten in burger volgden hen op de voet en vroegen ondertussen versterking van geüniformeerde collega’s.
Toen die ter plaatse kwamen, zetten de twee jongeren het opnieuw op een lopen. Een van de twee jongeren kon uiteindelijk met grote moeite opgepakt worden. De agenten in burger herkenden de zestienjarige jongeman als de dader van de sacjacking maar zelf ontkent de jongen alles.

%d bloggers liken dit: