Eindejaarscampagne:  Ligt de roes op de loer, denk aan veilig vervoer’  Provinciale campagne ter voorkoming van rijden onder invloed.

De eindejaarsperiode en oudejaar zijn dé momenten bij uitstek om op een leuke wijze het nieuwe jaar 2009 in te luiden en afscheid te nemen van 2008. In de feestroes is er evenwel geen plaats voor alcohol, drugs en bepaalde medicatie als u nog met de auto gaat rijden. De provincie Vlaams-Brabant biedt u een vlot en veilig vervoersalternatief aan met de campagne “Ligt de roes op de loer, denk aan veilig vervoer”.

Op oudejaar 2008 en 1 januari 2009 kunt u in de provincie Vlaams-Brabant in tal van steden en gemeenten de Lijnbus nemen om veilig te gaan feestvieren. Daarnaast voorzien enkele Vlaams-Brabantse gemeenten in lokale busverbindingen voor uw verplaatsingen dicht bij huis. U kunt dus de auto rustig laten staan en voluit kiezen voor veiligheid en comfort dankzij de provinciale eindejaarscampagne “Ligt de roes op de loer, denk aan veilig vervoer”.

De campagne is erop gericht het rijden onder invloed te voorkomen en het gebruik van het openbaar vervoer aan te moedigen. De campagne wordt georganiseerd en gefinancierd door het provinciebestuur van Vlaams-Brabant, dat daartoe samenwerkt met preventie- en jeugddiensten, De Lijn Vlaams-Brabant, gemeentebesturen en de federale en lokale politiediensten. Meer info: www.vlaamsbrabant.be/eindejaarscampagne

Tijdens de nacht van ‘oud op nieuw’ zijn in onze provincie van 21 uur ’s avonds tot 6 uur ’s morgens bussen van De Lijn ter beschikking om het Vlaams-Brabantse publiek van her naar der te brengen. Hou er wel rekening mee dat de meeste bussen tussen 24 en 1 uur ‘s nachts niet rijden. Met slechts één ticket kunt u onbeperkt reizen in de gehele provincie.

Feestvierders kunnen in heel wat Vlaams-Brabantse steden en gemeenten van deze oudejaarsnachtbussen gebruikmaken. Daarenboven bieden plaatselijke initiatieven extra vervoersmogelijkheden (gratis of tegen een kleine vergoeding) tussen discotheek, café of feestzaal en thuis.

De gemeente Sint-Pieters-Leeuw financiert een extra bus van De Lijn op oudejaarsnacht die de gemeente doorkruist. Het gaat over de omrit 172 die rijdt tussen Ukkel (Stallestraat) en Lennik (sporthal).
De bus rijdt oa. langs Ruisbroek, Laekelinde, Vlezenbeek, tot aan de sporthal in Lennik.

2008-12-11-feestbus-oudejaarsnacht_2008-2009_sint-pieters-leeuw

2008-12-11-feestbus-oudejaarsnacht_2008-2009_bus-170

De inlichtingen over de haltes en dienstregelingen van de omritten, uitgevoerd door De Lijn, worden samengebundeld in één brochure. U vindt deze brochure in de autobussen van De Lijn Vlaams-Brabant, in de lijnwinkels en bij de jeugddienst. U kunt ook terecht bij De Lijn Vlaams-Brabant op het centrale infonummer : 070-220 200. Op dit nummer kunt u alle weekdagen terecht van 7.00 tot 19.00 uur en tijdens het weekend van 10.00 tot 18.00 uur.

Hou er ook rekening mee dat de politiediensten in de hele provincie gerichte controles zullen uitvoeren.
Kies dus voor BOB of bus !

%d bloggers liken dit: