Cynthia Taelemans uit Sint Pieters Leeuw en Catherine Tonero uit Blaton

Cynthia Taelemans uit Sint Pieters Leeuw en Catherine Tonero uit Blaton

Kuifje leeft! Zestien jonge reporters kregen dit jaar de kans om een internationale reportage te maken in de voetsporen van de figuur van Hergé. Als hedendaagse journalisten werken zij bovendien crossmediaal. Televisie, radio of geschreven media, ze kunnen het allemaal aan. Voor de vierde keer al stimuleert Belgodyssee – een initiatief van Radio 2, VivaCité en het Prins Filipfonds – de samenwerking tussen jonge journalisten in spe uit de drie gemeenschappen van ons land.

De reportages van de acht Vlaamse laureaten worden vanaf maandag 8 december tot en met woensdag 17 december uitgezonden in De madammen op Radio 2. Op woensdag 17 december maakt Prins Filip de twee winnaars, de Nederlandstalige en de Franstalige winnaar bekend. Zij krijgen een werkervaringscontract van zes maanden bij Radio 2 en VivaCité.

Voor de editie 2008 trokken acht duo’s – jonge laatstejaarsstudenten journalistiek (of aanverwante studierichtingen) tussen 21 en 25 jaar, de één Nederlandstalig, de ander Franstalig – naar een van de landen waar Kuifje een van zijn avonturen heeft beleefd, landen of gebieden meestal gelegen aan de poorten, de grenzen van Europa. Elk duo kreeg de opdracht om een reportage te maken met ‘Kuifje in Europa’ als invalshoek. Welke sporen hebben Hergé en Kuifje in die landen getrokken, dat wordt het uitgangspunt om de samenwerking en de toenadering tussen de gemeenschappen van ons land te bevorderen.

Op woensdag 17 december worden resp. de beste Nederlandstalige en de beste Franstalige reportage bekroond door Prins Filip in het Koninklijk Paleis in Brussel . De hoofdprijs is een werkervaringscontract van zes maanden bij Radio 2 en VivaCité. Vanaf maandag 8 december hoort u de acht Nederlandstalige reportages in De madammen, dagelijks één tot en met woensdag 17 december.

– maandag 15 december: Cynthia Taelemans uit Sint-Pieters-Leeuw ging met Jelle Cleymans (en een ploeg van De rode loper) op zoek naar Bianca Castafiore in Milaan. Op hun zoektocht naar ‘De scepter van Ottokar’ maken Kuifje en kapitein Haddock kennis met haar indrukwekkende stem in de Scala, de opera van Milaan.

Belgodyssee 2008, de reportages: in De madammen, van maandag 8 t/m woensdag 17 december, 9 – 12 uur op Radio 2.
Belgodyssee reportage: in De rode loper op vrijdag 12 december na het 6 uur-Journaal op Eén
Belgodyssee 2008, finale op woensdag 17 december.
www.radio2.be en www.prins-filipfonds.org

bron: www.radio2.be

%d bloggers liken dit: