Canvas+ en Ketnet+ op DVB-T vanaf 3 november 2008

De VRT stelt sinds vandaag Canvas+ en Ketnet+ ook voor de digitale antennekijkers ter beschikking. Vandaag stoppen immers ook de tv-uitzendingen via de analoge antenne. Iedereen die Eén, Canvas, Ketnet, Ketnet+ en Canvas+ en de VRT-radionetten gratis wil blijven ontvangen via de digitale ether zal zijn settopbox moeten resetten voor het instellen van de nieuwe uitzendkanalen.

Veel digitale antennekijkers zullen de VRT-netten vanaf 3 november niet meer op hun vertrouwde kanalen terugvinden. De VRT schakelde in de nacht van 2 op 3 november immers over naar het nieuwe Vlaamse digitale frequentieplan. De DVB-T-kijkers zullen hun settopbox (dat kan ook een tv-toestel met ingebouwde DVB-T-ontvanger zijn) opnieuw moeten instellen als ze willen blijven kijken naar de gekende netten Eén, Canvas en Ketnet en naar het nieuwe digitale aanbod Canvas+ en Ketnet+.

Bij het resetten van de settopboxen hoeft de kijker in principe enkel op de resetknop te drukken. De settopbox zal dan automatisch op zoek gaan naar de juiste frequenties en de toestellen herinstellen.

Kijkers die de nieuwe frequenties na 3 november zelf willen instellen, moeten afstemmen op kanaal 22 als ze afgestemd zijn op de zendstations Sint-Pieters-Leeuw.</

Via de digitale ether kan de mediagebruiker vanaf 3 november kijken naar één, Ketnet, Canvas, Ketnet+ en Canvas+ en luisteren naar Radio 1, Radio 2, Klara, Klara continuo, Studio Brussel, Donna, Donna hitbits, Sporza en Nieuws+.

Eén+ kan pas in de tweede helft van 2009 via de digitale ether uitgezonden worden.

meer info: http://www.wegmetsneeuwopjetv.be

%d bloggers liken dit: