Operatie Exit in Halle-Vilvoorde
Sint-Pieters-Leeuw – De Lokale en Federale Politie hebben tijdens een grootschalige controleactie in het arrondissement Halle-Vilvoorde 5 illegalen aangetroffen. Er zijn ook 4 voertuigen en 11 verboden wapens in beslag genomen. De actie heeft plaatsgevonden in de nacht van 29 op 30 september 2008. De autosnelweg E19 richting Bergen is in Ruisbroek afgesloten en automobilisten zijn aan een grondige controle onderworpen.

De actie “Exit” heeft plaatsgevonden van maandag 29 september 21.30 uur tot dinsdag 30 september 2008 om 5 uur. Acht lokale politiezones en de Luchtvaartpolitie hebben in het hele arrondissement Halle-Vilvoorde acties georganiseerd. Het grootste dispositief was op de E19 richting Bergen, ter hoogte van de parking in Ruisbroek. De autosnelweg werd helemaal afgesloten en alle automobilisten werden afgeleid naar de parking. Daar zijn ze aan een grondige controle onderworpen. Eén Fransman probeerde aan de controle te ontsnappen en nam de vlucht. Hij kon snel onderschept worden en bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs.

 

Resultaten aantal gecontroleerde personen: 450 aantal gecontroleerde voertuigen: 521 administratieve aanhoudingen: 4 (illegalen, openbare dronkenschap) inbeslagname voertuigen: 4 (waaronder 1 gestolen) verboden wapens: 11 (messen, wapenstok, alarmpistool, pepperspray…) aantal illegalen: 5 ingetrokken rijbewijzen: 6 inbeslagname drugs: 5 (kleine hoeveelheden hasj, marihuana, heroïne) aantal geseinde personen: 13 (opzoeken verblijfplaats, …) positieve ademtesten: 8 processen-verbaal inbreuken wegcode: 25

 

De acties “Exit” kaderen in de strijd tegen rondtrekkende dadergroeperingen en daders van homejacking, home-invasions, dossiers garage en carjackings. Daarnaast was de actie ook bedoeld tegen o.a. rijden onder invloed, snelheid en verboden wapendracht. Deze actie is gehouden door 8 lokale politiezones, de Wegpolitie, de Luchtvaartpolitie, het Interventiekorps, de dienst Hondensteun, de dienst Luchtsteun,… In totaal hebben ongeveer 130 politieambtenaren aan de actie deelgenomen.

bron: http://www.polfed-fedpol.be

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder