SINT-PIETERS-LEEUW: – De brandweer heeft gisterenavond nog zo’n 5 uren nageblust in de loods op de Bergensesteenweg 424 (Zie artikel 25/04), alsook een container met brandbaar materiaal, die klaarstond voor export onschadelijk gemaakt.
• Ze hebben de site omstreeks 1.30 uur verlaten.
• Gisteren bleek reeds dat er geen schadelijke stoffen werden opgemeten.
• Alle maatregelen werden opgeheven.
Burgemeester Jan Desmeth: “We bedanken de brandweer en alle andere hulpdiensten voor de efficiënte en professionele aanpak van deze grote brand.”
Door de brand is het deel van de loods waarin het autodemontagebedrijf was gevestigd, volledig verloren gegaan. Drie andere bedrijven die ook in hetzelfde gebouw gevestigd zijn, kunnen vandaag wel gewoon aan de slag. “Dat is waarschijnlijk te danken aan een preventief onderzoek van de brandweer 2 jaar geleden“, aldus burgemeester Desmeth. “Toen stelde de brandweer dat in 1 van de loodsen te veel brandbaar materiaal was opgeslagen. Dat werd daarop verwijderd en de loods bleef leeg staan. Hoewel ook dat deel door de brand werd vernield, is op die manier voorkomen dat het vuur extra brandstof kreeg. Zo kon de brandweer dat deel afscheiden en de andere bedrijven redden.”

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder