SINT-PIETERS-LEEUW: – 7 van de 8 bedrijven in een loods aan de Bergensesteenweg werden op bevel van de burgemeester gesloten na een vernietigend brandweerverslag van 10 pagina’s.

Het betreffen bedrijven voor herstelling van vrachtwagens, auto’s, demontage wagens en drie textiel bedrijven die in lompen doen die gevestigd waren in de 8.000 vierkante meter grote loods.

Burgemeester Jan Desmeth: ” Het verslag van 10 pagina’s van de brandweer was niet min. Zo hingen er geen haspels in de brandslangkasten, aanwezige brandblussers waren voor het laatst gekeurd in 2008, het automatisch brandblussysteem werkte niet en bevond zich in de buurt van brandbare stoffen,… En zo ging de lijst maar door. Verder waren er ook enkele milieu overtredingen.
Daarom heb ik gisteren het burgemeester besluit genomen om 7 van de 8 bedrijven die niet in orde waren vanaf vandaag tijdelijk te sluiten tot ze zich in regel stellen. 1 bedrijf was wel in orde met de regels.”

Zie ook ons artikel van 6/12/2021 – Heel wat fiscale inbreuken en inbreuken sociale wetgeving bij controle bedrijvencomplex Bergensesteenweg

%d bloggers liken dit: