ZENNEVALLEI: -In de politiezone Zennevallei worden sinds enkele weken opvallende diefstallen vastgesteld uit ondergrondse garages van appartementsgebouwen. Het korps wil bewoners en beheerders hiervoor waarschuwen.

Diefstallen uit ondergrondse garages van appartementsgebouwen zijn niet nieuw”, begint politie Zennevallei. “Deze ruimtes zijn relatief makkelijk toegankelijk, er is veel verloop, niet iedereen kent iedereen, en poorten sluiten automatisch waardoor binnen glippen makkelijk is.”

Waar er tot nu toe vooral fietsen uit deze garages werden buitgemaakt, merkt de zone sinds eind vorig jaar op dat dieven ook uit zijn op een opmerkelijkere buit.
Het gaat om de diefstal van koplampen van wagens”, aldus de politie. “Daarbij hebben de daders het vooral gemunt op lampen van voertuigen van het merk Audi. Van andere politiezones, waar soortgelijke diefstallen gebeuren, weten we dat ook andere merken geviseerd worden. Het gaat dus zeker niet om een trend die we enkel op ons grondgebied vaststellen.”

Wees vooral ook alert voor verdachte activiteiten, zoals personen die zich verdacht gedragen rond geparkeerde auto's of die lijken te prutsen aan koplampen. Het is belangrijk om verdachte toestanden onmiddellijk te melden bij de politie (101).

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder