VLEZENBEEK: – Vanaf januari 2024 start CVO Brussel met een bruisende kookbeleving in de keuken van de Merselborre in Vlezenbeek. Ze organiseren 9 exclusieve kookavonden waarbij Leeuws bier centraal staat.

Tijdens 9 boeiende kookavonden steek je de handen uit de mouwen en ga je samen met andere kook- en bierliefhebbers aan de slag. Je maakt onder leiding van een enthousiaste chefkok inspirerende gerechten met Leeuwse bieren. Samen gaan jullie op zoek naar de juiste combinaties. Daarnaast komen ook andere lekkere streekproducten en –bieren uit het Pajottenland & Zennevallei aan bod.

Met onze levendige bieren uit Sint-Pieters-Leeuw en omgeving kun je in de keuken ware wonderen verrichten. Daarom zullen we gedurende 9 avonden koken met Leeuwse bieren van Belgoo, Belle Vue, ‘t Guldenhooft (Hubbrewers), Lambiekfabriek, Lindemans en 4Pajot. Daarnaast komen ook heerlijke streekproducten en -bieren uit het Pajottenland & Zennevallei aan bod.

Verwacht geen ‘droge’ demo-avond of té technische uiteenzetting over beerpairing. Tijdens deze kookavonden steek je zelf de handen uit de mouwen en ga je met een groep van andere kook- en bierliefhebbers aan de slag. Je bereidt onder leiding van een enthousiaste chefkok (van COOVI) de gerechten van A tot Z en gaat met z’n allen op zoek naar de juiste combinaties. De Leeuwse brouwers komen waar mogelijk ook zelf de gebruikte bieren toelichten en uiteraard samen met jou en de groep mee proeven van het resultaat.

Het type bier dat je het beste kunt gebruiken, hangt natuurlijk af van je gerecht. Zo geeft geuze een stoofpotje een intense smaak en past een witbiertje perfect bij vis.
Gegarandeerd lokale, authentieke en kwaliteitsvolle ideeën en gerechten!
Op het einde van de reeks wordt een brochure uitgegeven met de gemaakte gerechten zodat je nog heerlijk kunt nagenieten van al dat lekkers.

• Wanneer: Woensdagavond van 18 tot 22 uur. Op 31 januari, 21 februari, 6 maart, 20 maart, 17 april, 8 mei, 22 mei, 5 juni en 19 juli 2024.
• Wanneer: Maandagavond van 18 tot 22 uur. Op 5 februari, 19 februari, 26 februari, 4 maart, 11 maart, 18 maart, 25 maart, 15 april, 22 april of 19 juni 2024.
• Waar: keuken CC De Merselborre, Schaliestraat 2 te Vlezenbeek
• Kostprijs: 140€ (inclusief lesgeld, gerechtenfiches, gebruik materialen, grondstoffen en maaltijd) voor de hele lessenreeks. Kortingen en premies mogelijk.
• Info en inschrijven: www.cvobrussel.be/opleidingen/cursus/84144
Deze cursus is in samenwerking met de Gemeente Sint-Pieters-Leeuw en de Leeuwse Brouwerijen.

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder