VLEZENBEEK: – Vandaag werd de gerenoveerde binnenafwerking van het oud-gemeentehuis van Vlezenbeek voorlopig opgeleverd.
Eerder liet de gemeente ook al de gevel, het dak, de klok en de windhaan renoveren.
vzw De Poel kan nu starten met de inrichting van Krok & Ko 2.0 tegen maart 2024.

Foto: An Speeckaert, Schepen van Erfgoed en Gebouwen – Yolente Delaunoy, Projectbeheerder gemeente Sint-Pieters-Leeuw – Bart Joachum, Project coordinator vzw De Poel

Krok & Ko 2.0 wordt een inklusieve koffie- en lunchbar. Zo kan vzw De Poel mensen die sociaal kwetsbaar zijn (mensen met een beperking, psychosociale klachten,…) versterken en meer en betere kansen bieden om volwaardig deel uit te maken van de maatschappij.

Verneem meer over dit project in onderstaande video


An Speeckaert, Schepen van Erfgoed en Gebouwen: ” Vandaag werd het oud gemeentehuis van Vlezenbeek voorlopig opgeleverd. Dat betekent dat alle werken klaar zijn wat betreft de gemeente en dat we nu het gebouw kunnen overdragen aan vzw De Poel. Die nu met alle voorbereidingen kunnen treffen om hun zaak Krok & Ko te kunnen uitbaten.

Bart Joachum, Project coordinator vzw De Poel: “Wij gaan nu starten met het toogmeubel te plaatsen met de dranken frigo’s. Ook de keuken gaan we volledig zelf plaatsen en inrichten,…

Vanuit De Poel willen ze inclusieve en schaalbare projecten opzetten voor de inclusie van kwetsbare doelgroepen en de interactie met verschillende deelnemers van de samenleving. De lunchbar Krok & Ko in Itterbeek was hun eerste inclusief project. Deze krokante ontmoetingen willen ze nu ook vanaf maart 2024 in Vlezenbeek realiseren met Krok&Ko 2.0.

‘K Wil doneren
Er is nog veel werk aan de winkel om van Krok & Ko 2.0 een succesverhaal te maken. Zaalmeubilair, barmeubel, keukentoestellen, frigo’s, koffiemachine, enz. Kortom, we hebben heel wat financiële steun nodig om onze droom te realiseren.
En dat is waar jij in beeld komt! Om extra fondsen in te zamelen voor de renovatiewerken die nog moeten gebeuren, hebben we jouw hulp nodig! Doneren kan makkelijk via https://shop.stamhoofd.be/donaties-krok-ko .

Deze slideshow vereist JavaScript.

Meer info https://depoel.be en www.krokenko.be
Zie ook ons artikel van :
21/12/2022 – 23 januari 2023 start 2e fase renovatie voormalige gemeentehuis Vlezenbeek met de binnenafwerking

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder