ZENNEVALLEI: – Weer of geen weer, de verkeersdienst van de politiezone Zennevallei laat zich niet stoppen door regen. Afgelopen weekend werden opnieuw verschillende controleposten opgesteld verspreid over het grondgebied Beersel, Halle en Sint-Pieters-Leeuw. Meer dan 500 bestuurders werden door de dispositieven geleid en gecontroleerd op het gebruik van alcohol of drugs. 98 % van alle bestuurders reed safe.

Toch werden enkele flagrante overtredingen vastgesteld. 5 personen bliezen uiteindelijk alarm en dienden hun voertuig enkele uren aan de kant te zetten. 5 andere bestuurders mochten hun rijbewijs afgeven voor minstens 15 dagen. Eén bestuurder reed onder invloed van cannabis. Voor hem gold hetzelfde gevolg.
Bij de bestuurder bij wie maar liefst 3,5 promille waarde werd vastgesteld, bleek dat deze al gekend was en voorwaarden had lopen, waaronder niet meer drinken. Het parket werd in kennis gesteld.
Een andere bestuurder tevens licht onder invloed was zogenaamd zijn rijbewijs vergeten. Na consultatie van de databanken, bleek het rijbewijs netjes te zijn bewaard in de politiepost Zennevallei in Halle. Zo werd de persoon twee weken eerder betrapt op rijden onder invloed van cocaïne. Ook hier werden dus de voorwaarden geschonden. Het voertuig werd geïmmobiliseerd om veiligheidsredenen.
Verder werden nog vaststellingen gedaan op vlak van het ontbreken van verzekering en geldige keuring. Dit voertuig werd getakeld. Eén bestuurder reed ondanks een spijts verval.
Als laatste meldde de dienst Verkeer nog verschillende inbreuken op vlak van gordeldracht. Jammer, want het kost weinig moeite om deze boete te voorkomen. En bovendien heeft de gordel zich bij verkeersongevallen al heel vaak bewezen als levensreddend middel.

%d