RUISBROEK: – In de voetgangerstunnel onder het station van Ruisbroek heeft de Spaanse Street Art kunstenaar Zësar Bahamonte in opdracht van Threepack en de gemeente Sint-Pieters-Leeuw de voorbije dagen nieuwe Street Art aangebracht.

Zësar Bahamonte: “Ik heb in mijn werk de mensen proberen af te beelden in de routine als treinreizigers. Velen zitten alleen in de trein op zichzelf gekeerd en reizen zo van de ene plaats naar de andere. Het is voor de treinreizigers ook een moment van rust en stilte terwijl ze wachten tot het volgende station.
In mijn werk heb ik met de jaren een eigen stijl gecreeërd waar ik uit put om bepaalde expressies mee uit te drukken.
In de compositie hier heb ik mensen, karakters, op de trein geschilderd en dan precies regelmatig ingezoomd op dezelfde persoon door hem of haar nog eens close te tonen. Zodat je beter ziet wat er met de passagier gebeurd, ja daar speel ik mee in dit werk.
Ik vond het fijn de voorbije week om aangesproken te worden door de passanten hier in de tunnel. Velen feliciteerden me en zeiden mooie zaken over mijn werk. Ik zag vele gelukkige gezichten moet ik zeggen. Dus dat is een teken dat mijn werk de mensen aantrekt en dat ze misschien zichzelf erin herkennen. Het is dus niet abstract, geen graffiti,… Door de gezichten begrijpen ze het werk en houden ze ervan.

De gemeente laat ook een anti-graffiti-laag aanbrengen om het kunstwerk voor de toekomst te beschermen.
Bekijk hier in 39 foto’s de making-of:

Deze slideshow vereist JavaScript.

Zësar Bahomonte werk draait om vorm en kleur als de essentie van zijn persoonlijkheid en denkwijze. Hij portretteert “mensen die doen en laten doen”, waarbij hij de schoonheid van menselijke relaties in liefde, creativiteit en vriendschap vastlegt. Hij interpreteert deze relaties als iets dat ons dichter bij onze menselijke natuur brengt en ons helpt te ontsnappen aan een wereld die steeds oppervlakkiger en meer virtueel wordt. Zijn muurschilderingen worden gekenmerkt door levendige en harmonieuze kleurenpaletten, gecombineerd met vrije, gebogen en gewichtloze vormen, die hij aanpast aan de context van de muur en zijn boodschap.

Zie ook onze eerder gepubliceerde artikels:
23/10/2023 – Beschadigde Street Art – graffiti in voetgangerstunnel Ruisbroek wordt vervangen
27/09/2014 – Graffiti-jam blaast frisse adem in Ruisbroek

%d