LOT / RUISBROEK: – De Politiezone Zennevallei hield zaterdagnamiddag een verkeerscontrole in Lot en Ruisbroek.

• De eerste controle op snelheid met interceptie had plaats op de Bergensesteenweg in Lot – 70 Km/u.
– 83 bestuurders reden te snel. Een 10tal bestuurders werden aan de kant gezet voor snelheden boven de 90 km/u. Een motorfiets werd geflitst tegen 105 km/u en bij een chauffeur die 120km/u reed had de onmiddellijke intrekking van het rijbewijs plaats.
– Ter hoogte van de controlepost werden 213 bestuurders onderworpen aan een sampling (alcohol) waarbij 2 bestuurders positief bliezen.
– 2 Bestuurders van een motorfiets werden uit het verkeer gehaald omdat ze niet de juiste beschermingskledij droegen.
– Een bestuurder met buitenlandse kentekenplaat was reeds geruime tijd ingeschreven in België en deed nog niet het nodige op gebied van inschrijving van zijn voertuig. Hiervoor werd een onmiddellijke inning opgesteld.
– Een 5 tal bestuurders of passagiers, vooral kleine kinderen, waren geen drager van de veiligheidsgordel of zaten niet in een kinderzitje.

• Een tweede controle vond plaats te Ruisbroek – 111 bestuurders werden gecontroleerd op alcohol.
Twee bestuurders kregen een onmiddellijke intrekking van hun rijbewijs voor 15 dagen.
– Eén Bestuurders reed rond met de GSM in de hand.
– Eén bestuurder reed met voorlopig rijbewijs zonder begeleider.

UPDATE 9/10/23: – Zondag alcoholcontrole
Ook zondag werden verkeerscontroles voorzien op het grondgebied. In het totaal werden er 162 bestuurders onderworpen aan een sampling alcohol. Hierbij legde twee personen een ademtest af die alarm bleek te zijn.
Vijf personen werden betrapt met de gsm in de hand.
Gezien het goede weer namen heel wat motorrijders deel aan het verkeer. Gepaste kledij is hiervoor noodzakelijk. Drie motorrijders dienden uit het verkeer gehaald te worden die niet in regel bleken te zijn met de beschermkledij.

%d bloggers liken dit: