SINT-PIETERS-LEEUW: – De Broekweg, gelegen tussen de Hemelstraat en Beemdstraat, verkeert al geruime tijd in een slechte staat. Tijdens de grootschalige werken aan de Karel Gilsonstraat en Fabriekstraat werd deze weg extra belast door vrachtwagens en tractoren als gevolg van de werfinrichting van de aannemer. Nu deze werken definitief achter ons liggen, is het moment aangebroken om deze wandel- en fietsverbinding kwalitatief te verbeteren zegt de gemeente.

Bart Keymolen, schepen van Openbare werken: “Oorspronkelijk was het plan om de Broekweg te transformeren tot een tweesporen-pad in beton als onderdeel van de landelijke wegen. Echter, in het kader van het lopende project rond de beemden van Ruisbroek wordt nu overwogen om een aarden dam aan te leggen als geluidswering om de geluidshinder van de autosnelweg richting de woningen van Ruisbroek te beperken. Die zou dan op termijn aangelegd worden op dezelfde plaats  als waar de Broekweg zich vandaag bevindt.

Daarom opteert de gemeente nu voor om de weg te herwaarderen voor een periode van 5 tot 10 jaar door zo veel mogelijk van het bestaande materiaal ter plaatse te recycleren vermalen en te mengen met gemalen kalksteen om zo een goed begaanbare landelijke weg aan te leggen voor zowel voetgangers als fietsers.

De renovatie van de Broekweg is een belangrijke stap in het verbeteren van de lokale infrastructuur.

Olivier Huygens, schepen van Mobiliteit: “Heel wat inwoners van Ruisbroek maken er hun dagelijkse wandeling omdat het een ideale plek is om te genieten van de landelijke en groene omgeving. Voortaan zal het ook een betere fietsverbinding opleveren. Investeren in wandel- en fietsvriendelijke landelijke wegen is trouwens van essentieel belang voor het welzijn van ons allemaal.

%d