SINT-LAUREINS-BERCHEM: – De tweede “Muzikale Brouwsels” van vrijetijdshuis Brul en de Leeuwse brouwers dit seizoen ging vanavond door bij HUB Brewers. Lobstar zorgde voor de muzikale sfeer en ambiance.

Rosten Uil, Rosten Uil Barrel Aged, Geuze en Kriek t’ Guldenhooft en een biertje in try-out primeur,… muziek, meezingers, een dansje en een babbeltje dat waren vanavond de ingrediënten voor een gezellige avond bij brouwerij ’t Guldenhooft. Vele Leeuwenaren waren daarvoor dan ook afgezakt naar de hoeve brouwerij in Sint-Laureins-Berchem.

Bob Huysman (alias Bob de Brouwer): “Vanmorgen regende het pijpestelen maar ik ben eieren gaan brengen naar de Arme Klaren en dat helpt altijd! (n.v.d.r. Daarmee wordt als het ware ‘gesmeekt’ om mooi weer.) Ik geloof altijd in schoon weer en ik geloof altijd in het goeie van de mensen. Ik ben dan ook zeer blij met de massale opkomst. We genieten van achter de toog mee van het optreden van Lobstar.
Het voorbije jaar heeft onze hoeve een serieuze metamorfose ondergaan. De hele brouwerij is nu zo goed als af. We zijn klaar om de brouwsels op te starten voor het winterseizoen. We gaan weer lambiek beginnen brouwen. Hiervoor gaan we nog een koelschip installeren.
Vanavond konden de mensen ook een nieuw bier van ons drinken, een soort try-out, omdat we dachten onze Rosten Uil is er en heeft zijn waarde. Maar we moeten ook een iets lichter bier aanbieden. We zijn blij van het resultaat we gaan het nu nog wat finetunen, het etiket in orde zetten,… en dan kunnen we het lanceren. Maar voor de Muzikale Brouwsels kon men het dus al vanavond eens drinken.
Vanavond waren er ook veel positieve reacties dat we onze Tripple Rosten Uil op vat aanbieden. Ik ben persoonlijk ook meer fan om hem op vat te drinken omdat de smaken dan mooi zijn afgerond.”

Deze slideshow vereist JavaScript.

HUB Brewers, brouwerij ’t Guldenhooft, Postweg 399 in Sint-Laureins-Berchem – www.hubbrewers.be.

%d bloggers liken dit: