NEGENMANNEKE: – Van 30 augustus 2023 tot en met 3 september 2023 komt Randatlas naar Negenmanneke. Ze gaan samen met jou aan de slag met blinde kaarten, zoeken naar getuigen van belangrijke gebeurtenissen en verzamelen de grote en kleine verhalen die Negenmanneke zo bijzonder maken.

Ook dit najaar gaat Randatlas verder op zoek naar unieke verhalen in onze regio.
‘In de Rand schuren platteland en stad tegen elkaar aan. Dat zorgt voor een heel bijzondere dynamiek’, zegt Johan Buytaert van De Kleine Expeditie. ‘Met de Randatlas proberen we te achterhalen wat het betekent om hier te wonen, te werken en te leven. We brengen zo veel mogelijk verschillende inwoners samen en gaan op zoek naar verbinding.’

‘We verzamelden met Randatlas in het voorjaar al heel wat mooie getuigenissen over een regio die heel snel verandert’, zegt Johan Buytaert. ‘De komende weken gaan we opnieuw samen met buurtbewoners aan de slag. We werken met blinde kaarten, zoeken naar getuigen van belangrijke gebeurtenissen en verzamelen verder grote en kleine verhalen die de Rand zo bijzonder maken.’

In Sint-Pieters-Leeuw vind je Randatlas vanaf 30 augustus 2023 in Negenmanneke. Een boeiende plek met een rijke geschiedenis.
Ik kijk er al naar uit‘, zegt Johan. ‘Iedereen is welkom om bij ons langs te komen. Of je nu geboren en getogen bent in de buurt, er nog maar pas woont of er enkel komt om boodschappen te doen. Elk verhaal is waardevol voor Randatlas.
We creëren telkens een ontmoetingsplek en verzamelen op verschillende manieren de verhalen van de mensen die er wonen. Die komen op grote blanco kaarten. Zo krijgen we een uniek en gedetailleerd beeld van elke gemeente.
En we onderzoeken ook wat er allemaal veranderd is in de recente geschiedenis. Op de tijdslijnen van Randatlas komen belangrijke gebeurtenissen in de buurt, aangevuld met grote en kleine getuigenissen van de bewoners. Het verhaal van iedereen krijgt bij ons een plek.’

• 30 augustus 2023 van 10:00 tot 17:00 uur op en rond het Weerstandsplein
Vandaag nemen we enquêtes af bij de handelaars en hun klanten op en rond het Weerstandsplein.
• 31 augustus 2023 van 10:00 tot 17:00 uur De vele gezichten van Negenmanneke
We trekken op verkenning naar verschillende plekken in de wijk Negenmanneke en gaan er in gesprek met oude en nieuwe bewoners.
• 1 september 2023 zijn ze te gast in ‘t Negenhof, Sint-Stevensstraat 62, van 14u00 – 16u30.
• 2 en 3 september 2023 aan de Sint-Stefanuskerk, Weerstandsplein 1, doorlopend van 10u00 – 20u00 Iedereen is welkom voor koffie en een babbel.

Samen maken we het verhaal van Negenmanneke! Meer info: https://randatlas.be

%d bloggers liken dit: