ZUUN: – De Koninklijke Harmonie Ste-Lutgardis Zuun organiseert op vrijdag 8 september 2023 om 19 uur een gratis “Open Muziekdag” voor iedereen vanaf het eerste leerjaar in de Sint-Lutgardisschool in de A. Quintusstraat. Meer info via khslzuun@gmail.com

• Initiatieklas
Je kan starten in de initiatieklas vanaf 6 jaar. Spelenderwijs ontdek je hier de basis van de muziek.
• Basis notenleer
Om muziek te kunnen spelen moet je eerst een nieuwe “taal” leren die bestaat uit muzieknoten, tekens en begrippen. Deze basiskennis geven we in 20 hoofdstukken. Na deze lessen kijken we of je de leerstof beheerst en als dat zo is kan je een instrument kiezen.
• Een instrument + notenleer
Als je geslaagd bent voor je basis notenleer mag je een instrument kiezen. Je krijgt dan lessen in jouw gekozen instrument en ook notenleer die verder bouwt op je basis.
• Samenspel
Voor je kan aansluiten bij het grote orkest moet je als beginnende muzikant leren samen spelen met andere muzikanten. Samen beginnen, samen eindigen en onderweg aan hetzelfde tempo blijven spelen. Ook moet je leren luisteren naar je toonjuistheid zodat alles mooi samen klinkt. Hier leer je ook wat je moet doen als je dirigent wil dat je zachter speelt of misschien net luider speelt. Het is allemaal niet zo evident, maar we werken er samen in kleine groep aan en na genoeg oefening lukt dat zeker.
• Praktisch
Iedere vrijdagavond vanaf 18u in de Sint-Lutgardisschool, tegenover de kerk, Arthur Quintusstraat 45, 1600 Zuun.
• Inschrijven
Elk jaar in september openen we onze inschrijvingen opnieuw. Voor slechts €25 kan je je inschrijven voor een heel jaar muzieklessen. Als je een instrument gebruikt van de harmonie vragen we ook €25 voor de huur van het instrument.

Meer info: www.harmoniezuun.be

%d bloggers liken dit: