ZENNEVALLEI: – Op zondag 23 juli omstreeks 18 uur werden twee verdachte figuren opgemerkt ter hoogte van het zwembad aan Nederhem. Het ging om twee mannen die over het spoor liepen met kabels. Een getuige belde de lokale politie.
De patrouille van de politiezone Zennevallei in de buurt merkte even later de twee verdachten op in het struikgewas ter hoogte vande buiten-fitness nabij de spoorwegen. De verdachten poogden zich nog te verstoppen in het hoge gras bij het opmerken van het politievoertuig, maar toen één van beide met zijn hoofd boven het gras uitkeek, werden beiden gelokaliseerd en omsingeld. Beide mannen waren doorweekt van de regen en de buit was blijven liggen. Het ging om opgerolde koperen aardingskabels. De twee jonge mannen werden van hun vrijheid beroofd en verhoord. Het ging om een man van 22 jaar en een man van 34 jaar. Het parket besliste om hen te dagvaarden via snelrecht. Ze verschijnen op 28 september voor de correctionele rechtbank in Brussel.
Met dank aan de alerte burger die de diensten verwittigde!

%d bloggers liken dit: