VLAAMS-BRABANT: – Met de start van het SECON-project, een initiatief dat wordt gefinancierd vanuit INTERREG, gaat de Europese Unie de sociale economie verbeteren in 9 Europese regio’s, waaronder Vlaams-Brabant. Dankzij dit project kan de provincie ook haar sociale economie-beleid aanscherpen, zoals met de projecten ‘Doeners’ en ‘People Made’.
​​
​Het doel van het SECON-project is het stimuleren van beleidsverbetering en het vergemakkelijken van de uitwisseling van goede praktijken om de sociale economie in 9 EU-regio’s te bevorderen. Het project erkent de mogelijkheden van de sociale economie als motor voor duurzame groei en gemeenschapsontwikkeling en wil een omgeving creëren die de vooruitgang ervan ondersteunt. ​
​Om dit te bereiken zal het SECON-project activiteiten organiseren, zoals leerinitiatieven, studies en rapporten en kennisuitwisseling.
​​
​“Met dit project gaan we ons beleid aanscherpen en concreet inzetten op de versterking van onze acties ‘Doeners’, ‘People Made’ en in de circulaire economie. We gaan zorgen voor meer samenwerking tussen reguliere en sociale economie, voor een betere vermarkting van de producten van de sociale economie en voor de versterking van ons circulair project ‘Smart Loops’” zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor economie.

De deelnemende regio’s zijn de provincie Vlaams-Brabant, Peloponnesos (Griekenland), Rhein-Neckar (Duitsland), Harghita (Roemenië), Mazowieckie (Polen), Oliveira de Azeméis (Portugal), Riga (Letland), Extremadura (Spanje) en Haskovo (Bulgarije).

Met het SECON-project versterken wij de Europese samenwerking over sociaal ondernemerschap en ook de samenwerking met onze focusregio Rhein-Neckar”, besluit Tom Dehaene, gedeputeerde voor internationalisering.

%d bloggers liken dit: