SINT-PIETERS-LEEUW: – Vanaf 1 november 2023 werken gemeente Sint-Pieters-Leeuw en gemeente Beersel samen voor het thuisbezorgen van maaltijden. De samenwerkingsovereenkomst werd goedgekeurd op de OCMW-raden van beide besturen. Beersel sluit aan bij de bestaande opdracht van Sint-Pieters-Leeuw.

De maaltijden worden aan huis geleverd op vaste bedelingsdagen volgens het principe van de koude lijn. De gebruiker kan zo zelf beslissen wanneer hij of zij deze opwarmt. Naast kwalitatieve dienstverlening wil de samenwerking ook de signaal- en zorgfunctie van deze thuiszorgdienst versterken.

Maaltijden aan huis kunnen ervoor zorgen dat mensen langer zelfstandig kunnen blijven wonen in de vertrouwde omgeving. De maaltijdbedeler geeft mogelijke problemen of noden door aan het sociaal huis.

De samenwerkingsovereenkomst regelt naast de afspraken over de productie en levering ook het financieel kader van de samenwerking. Het OCMW Sint-Pieters-Leeuw zal, vanuit de centrale keuken van het woonzorgcentrum Zilverlinde, instaan voor de aankopen en het produceren en leveren van de maaltijden bij de gebruikers. Hiervoor wordt een kost gefactureerd aan het OCMW Beersel. Deze is afhankelijk van het totaal aantal geleverde maaltijden binnen de beide gemeenten. Daarnaast wordt er ook gewerkt met een gezamenlijke prijs aan de gebruikers.

%d