ZUUN: – De bouw van de 30 assistentiewoningen, gelegen naast woonzorgcentrum Zilverlinde en lokaal dienstencentrum Meander, verloopt voorspoedig. De werkzaamheden zullen naar verwachting tegen april 2024 zijn afgerond, waarna de woningen klaar zijn voor bewoning. Vanaf 1 juni 2024 zullen 30 gelukkige bewoners hun intrek kunnen nemen in deze moderne assistentiewoningen.

Jan Desmeth, burgemeester: “In november 2023 zullen alle kandidaat-bewoners die zich de afgelopen jaren hebben aangemeld, worden uitgenodigd voor een opendeurdag. Na dit bezoek vragen we hen om aan te geven of ze daadwerkelijk klaar zijn om te verhuizen naar een van onze assistentiewoningen. Op basis van deze lijst zal het opnamereglement worden toegepast door de betrokken diensten, en uiterlijk op 29 februari 2024 zullen degenen die in aanmerking komen, worden geïnformeerd of een assistentiewoning aan hen is toegewezen of niet. Zo hebben ze nog drie maanden de tijd om zich voor te bereiden voordat ze op 1 juni 2024 hun nieuwe woning kunnen betrekken.”

Het OCMW zal verantwoordelijk zijn voor de exploitatie van alle 30 assistentiewoningen, ongeacht of ze eigendom zijn van het OCMW zelf of van particulieren. Voor de bewoners van de assistentiewoningen zal er geen verschil zijn in prijs of andere voorwaarden. De gemeenteraad heeft op 29 juni 2023 de erkenning van de woningen, het opnamereglement, de huurprijzen en het stappenplan voor toewijzing goedgekeurd.

Schepen van Welzijn, Herwig Smeets, legt uit: “Deze 30 assistentiewoningen bevinden zich op een steenworp afstand van dienstencentrum Meander. Dit stelt de bewoners in staat om gemakkelijk gebruik te maken van het brede scala aan diensten dat daar wordt aangeboden. Afhankelijk van de zorgbehoefte, die uiteraard kan veranderen, kan men meer of minder gebruik maken van deze diensten. Het OCMW zorgt voor een 24/7-zorgpermanentie. Dankzij extra investeringen in geothermie zullen de verwarmings- en koelingskosten lager zijn dan bij traditionele systemen. Dit is het voordeel van altijd kiezen voor de meest moderne technieken.”

%d