RUISBROEK: – Op regelmatige basis voert de lokale politie controles uit, die gericht zijn op zowel verkeersoverlast als in kader van gerechtelijk onderzoek. Vrijdag 9 juni werden verschillende point of interest (POI in vaktermen) uitgelicht. Hierbij werden de
ANPR-camera’s nauwlettend opgevolgd. Met de inzet van 13 inspecteurs, waaronder opnieuw de federale politie met drugshond, bleef het rendement niet lang uit.

Buiten verschillende verkeersinbreuken, waaronder rijden zonder rijbewijs of geldig keuringsbewijs, gordeldracht en gebruik van de gsm achter het stuur, werden opnieuw verschillende bestuurders betrapt op rijden onder invloed van alcohol en drugs.
Tijdens het takelen van een geseind voertuig in Ruisbroek, werd de aandacht van de inspecteurs tevens getrokken door een ander voertuig. Bleek naderhand dat het voertuig net gestolen was. Het was door de alertheid van de inspecteurs en snelle informatiedoorstroming dat het voertuig even later door de politiezone Zuid kon worden tegengehouden.

Uit de resultaten blijk nog maar eens dat dergelijk controles lonen en echt nodig zijn. De politiezone Zennevallei zal daarom blijvend inzetten op gelijkaardige acties.

%d bloggers liken dit: