VLEZENBEEK: – Aanstaande woensdag, 14 juni 2023, start de aannemer met de langverwachte stabiliserings- en asfalteringswerken van de Pedestraat.
Tijdens deze werken, die ongeveer een maand zullen duren, wordt een omleiding voorzien via de Postweg, de rotonde aan Erasmus en de Lenniksebaan.
Vanaf midden juli 2023 zal de straat dan volledig afgewerkt zijn.

Bart Keymolen, schepen van Openbare Werken: “Het vooraf opbreken van de oude asfaltlaag was noodzakelijk om de vereiste metingen en proeven te kunnen doen om te bepalen in welke mate de oude betonplaten kunnen dienst doen als fundering voor het nieuwe wegdek. De resultaten en expertise van het studiebureau en de aannemer brachten een aantal opties naar voor. Voor de uitvoering van de werken dienen we rekening te houden met een aantal woningen en tuinmuren die kort op de straat staan. De gekozen optie zal de impact op de aanpalende woningen tot een minimum moeten herleiden. Op 14 juni zal de aannemer, waar nodig, starten met herstel en herprofileren van de betonplaten. We kiezen voor een sterk hoog kwalitatief asfalt. Het asfalt heeft een versterkt steenskelet dat wordt samengehouden met elastomeerbitumen. Deze geeft een extra weerstand tegen scheurvorming en zal bovendien ook de rolgeluiden tot een minimum reduceren. Deze techniek samen met beperkte snelheid zal van deze straat een stille straat maken!

Jan Desmeth, burgemeester: “Het klopt dat we heel wat geduld hebben gevraagd van de bewoners en de weggebruikers. De redenen zijn legitiem maar desondanks frustrerend. We zijn blij dat de werken volgende week kunnen starten en alsnog klaar zijn voor het begin van het bouwverlof.

Update 14/06/2023: – gemeentebestuur Sint-Pieters-Leeuw: ” Op dinsdag 13 juni heeft de aannemer  onverwacht laten weten dat hij 3 werkdagen later zal starten, zijnde maandag 19 juni 2023 in plaats van woensdag 14 juni. De einddatum blijft echter ongewijzigd, zijnde vrijdag 14 juli 2023“.

%d bloggers liken dit: