SINT-PIETERS-LEEUW: – Geen rozenmarkt dit jaar tijdens de 4de editie van het ‘Coloma Rozenfestival’ maar gedurende de hele zomer enkele losse activiteiten.

Juni is dé topmaand voor de rozen, maar de hele zomer kan je genieten van de prachtige geuren en kleuren in de rozentuin Coloma. Daarom trappen de organisatoren in juni af met de fototentoonstelling. Leerlingen van de opleiding fotografie in het Coovi tonen hun mooiste foto’s rond het thema ‘beweging’.

Marleen De Kegel, schepen van Toerisme: “Omdat rozen zoveel meer zijn dan bloemen en een bron van inspiratie voor kunstenaars, gaan we dit jaar mee in de flow van de interesse voor workshops waarin creatievelingen op uiteenlopende manieren met bloemen en rozen aan de slag gaan. Het wordt alvast een kunstige en bloemrijke zomer in Sint-Pieters-Leeuw.”

Een greep uit het aanbod:
• Zondag 4 juni (doorlopend tot 1 september) – Fototentoonstelling in openlucht
Je kan er de mooiste foto’s rond het thema ‘beweging’ bewonderen. Deze foto’s werden gemaakt door de laatstejaars fotografie van CVO Elishout.
Bovendien zullen ook enkele werken van de Leeuwse Kunstacademie opgesteld staan in de voortuin van landhuis de Viron.

• 11 juni 2023 van 14 tot 17 uur: workshop botanisch borduren
Wil je graag zelf kledingstukken of ander textiel voorzien van een uniek element? Grijp dan je kans en ga in deze workshop mee aan de slag met naald en draad. We leren je snel de basis van borduren. Nadien werk je een eigen ontwerp uit op textiel. We brengen inspirerende voorbeelden mee. Je hebt geen voorkennis nodig.
Prijs: € 20,00 – www.avansa-hallevilvoorde.be

• 18 juni 2023 gratis rondleiding rozentuin
Ontdek onze rozentuin tijdens deze gratis begeleide rondleiding. Slechts 25 deelnemers mogelijk, dus snel inschrijven is de boodschap. inschrijven via www.rozenfestival.be

• 25 juni 2023 infosessie maak zelf een pluktuin van 10 tot 12 uur
Droom je van een eigen bloemenpluktuin? Wil je bijen, vlinders en prachtige kleuren en geuren? En ook regelmatig zelf geplukte bloemen in een vaas? Schrijf je dan in voor deze infosessie. Je krijgt tips en tricks voor de aanleg, organisatie en het onderhoud van je eigen tuin met het hele jaar door bloemen. Je komt meer te weten over verschillende soorten (droog)bloemen, knollen en bollen, eenjarige en vaste planten. Na afloop heb je de nodige kennis om zelf te starten. Je krijgt ook een drietal biologisch geteelde plantjes mee naar huis.
Prijs: € 50,00 – www.avansa-hallevilvoorde.be

• Zaterdag 9 en zondag 10 september 2023 – Weekend rond ambachten/Open Monumentendag
Zaterdag 9 september kan je deelnemen aan een infosessie ‘hoe maak je een glasraam’ en/of een workshop ‘maak je eigen glasraam’. Op zondag 10 september organiseren we een workshop ‘blauwdruk’ i.s.m. Avansa Halle-Vilvoorde. Afsluiten doen we op Open Monumentendag met een themaroute rond glasramen. Wist je dat er ook leuke rozen in glasramen in de omgeving verwerkt zijn? Kom ze ontdekken op 10 september!
Meer info: www.rozenfestival.be

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: