SINT-PIETERS-LEEUW: – Er heeft zaterdagnacht een zware brand gewoed bij tuincentrum Groendekor langs de Bergensesteenweg. Dankzij de snelle interventie van de voormalige uitbater en de brandweer bleef de schade beperkt tot de afdeling met decoratie. Tijdens de bluswerken werd de Bergensesteenweg in beide richtingen afgesloten

De hulpdiensten werden rond 22.45 uur gealarmeerd voor een brand in tuincentrum Groendekor langs de Bergensesteenweg. Een branddetector had een melding doorgestuurd naar de meldkamer van de alarmcentrale waarna de eigenaars van de zaak verwittigd werden. Ook de voormalige zaakvoerder, Pieter De Ridder, werd verwittigd. Omdat hij in de buurt woont, kon hij snel poolshoogte gaan nemen.

Er vielen bij de brand geen gewonden. Even was er ook de vrees dat er giftige rook zou vrijkomen, maar de brandweer kon voorkomen dat de brand zich verspreidde naar de afdeling met de meststoffen en gasflessen. Het parket stuurt ook nog een branddeskundige ter plaatse.

%d bloggers liken dit: