SINT-PIETERS-LEEUW: – Na een succesvol begin met volgeboekte workshops start de MaakBib van Sint-Pieters-Leeuw met nieuwe vormingen voor jong en oud. Om iedereen een kans te geven te leren werken met de lasercutter, 3D-printer of snijplotter, worden deze vormingen op verschillende tijdstippen ingericht. Dankzij een team van enthousiaste vrijwilligers kan je na het volgen van deze vormingen terecht in de MaakBib tijdens de Open-MaakBib-momenten op zaterdagvoormiddag van 9.30 tot 12.30 uur.

Nieuwigheidje, ook de jeugd krijgt zijn Open-MaakBib-moment, dan staan de snijplotters voor hen ter beschikking.
Tijdens de jeugdboekenmaand starten we met enkele workshops op hun maat, daarna kunnen ze elke woensdag van 14 tot 16 uur bij ons terecht om hun creativiteit en talenten te ontplooien. Ook alle Leeuwse kinderen van het vijfde leerjaar zijn welkom, want zij kwamen dit schooljaar allemaal met de klas naar de MaakBib om met de snijplotter te leren werken.
Burgemeester Jan Desmeth, tevens bevoegd voor bibliotheek: ‘Ik ben zeer tevreden dat we vanuit het bestuur alle steun hebben gegeven aan dit vernieuwende initiatief. Met het inrichten van de nieuwe bibliotheek deed de mogelijkheid zich voor om de weg van de technologie voor elke burger in te slaan, en met succes! De enthousiaste reacties en grote toeloop voor deze workshops bevestigen de vraag van onze inwoners naar een aanbod van deze digitale technologieën. ’

Meer info: https://sint-pieters-leeuw.bibliotheek.be/maakbib

%d bloggers liken dit: