SINT-PIETERS-LEEUW: – Vlaams-Brabants parlementslid Jeroen Tiebout wil een toekomstplan voor de sites van Makro in Machelen en Sint-Pieters-Leeuw, nu de groothandel-keten deze namiddag de deuren sluit. Vlaanderen voorziet via de VDAB extra ondersteuning en begeleiding voor de personeelsleden die achterblijven, maar ook de bedrijventerreinen moeten nu een nieuwe toekomst krijgen.

Ofwel laten we deze megasites verkommeren, of kijken we toe hoe ze aan dumpingprijzen verpatst worden. Ofwel grijpen we het einde van het Makro-tijdperk nu aan om nieuwe kansen te geven aan kwaliteitsvol ondernemen in de Vlaamse Rand”, zegt Tiebout. “ Alle betrokken partijen – denk aan de provincie Vlaams-Brabant, de Vlaamse Overheid, de lokale besturen, VOKA, Unizo, enzovoort – moeten nu beginnen nadenken over een slimme herontwikkeling van de terreinen. Het is duidelijk dat consumenten vandaag niet meer op zoek zijn naar grote megasites. Er is wel een markt voor lokale ondernemingen, met kwaliteitsvolle producten en een duurzaam model.
Op de Makro-sites in Machelen en Sint-Pieters-Leeuw liggen mooie kansen om onze schaarse ruimte beter te benutten, om meer lokale jobs te creëren, om in te zetten op duurzaamheid. Maar dan moeten we wel nú aan de slag. We moeten deze locaties herontwikkelen en desnoods moet daar extra geld voor vrijgemaakt worden.

Wat Bronze Properties en herstructureerder GA Europe met de terreinen van plan zijn is op dit moment niet geweten.

%d bloggers liken dit: