SINT-PIETERS-LEEUW: – Na Deurne opent energieleverancier Gabriëls ook in Sint-Pieters-Leeuw, op de Bergensesteenweg, een ultra fast laadstation. Het beschikt over 3 DC-laadpalen van 300KW met elk 2 connectoren. Aan elke laadpaal kunnen telkens 2 auto’s tegelijk laden. Afhankelijk van de laadsnelheid van de wagen kan dat variëren van 15-30min.

Je betaalt actueel met de Gabriëls laadpas zo’n 0.45 euro per KWh of ongeveer 25 euro voor een volle laadbeurt.

Ignace Gabriëls, bedrijfsleider van Gabriëls tankstations: “Klanten die elektrisch rijden krijgen bij ons de mogelijkheid om hun wagen snel op te laden tegen betaalbare prijzen. Wie tijdens het laden iets wil drinken of een broodje eten, kan terecht in de Comme Chez Nous shop.”
Om gebruik te maken van hun laadfaciliteiten biedt Gabriëls klanten een gratis laadpas aan. Die werkt op de meeste laadpalen in de Benelux en op heel wat laadpalen in de rest van Europa.

Technische info laadstation Sint-Pieters-Leeuw:
Hoogspanningscabine: Capaciteit: 1000 kVa (1500 Ampère) bij 400 Volt
Voorzien van een luifel en shop met 226 zonnepanelen (vermogen: 90.400 Wp), Levert stroom aan tankstation, carwash en shop
Laadpunten: 3 ultrasnelle laadpalen voor 6 wagens
Capaciteit: 300 kW DC of 2×150 kW als er twee wagens tegelijk aan de paal laden ​
Verbruik: 466 Ampère (bij vol verbruik)

Dit initiatief is mogelijk gemaakt dankzij de steun van het BENEFIC-project, dat deel uitmaakt van het Europese programma “Connecting Europe Facility”, gefinancierd door de Europese Commissie. Dit project is medegefinancierd door de Europese Unie in het kader van de Next generation EU relancemiddelen

%d bloggers liken dit: