SINT-PIETERS-LEEUW: – Op 2 augustus werd er gestart met fase 2 op de Bergensesteenweg. De werken tussen de Petrus Basteleusstraat en tankstation Gabriëls zitten goed op schema. De voorbije weken werden alle rioleringsbuizen gelegd en zijn ook de huizen in de huidige werfzone op het nieuwe rioleringsstelsel aangesloten. De aannemer is ondertussen gestart met de aanleg van de goten en de boordstenen. Als de werken zo vlot blijven verlopen, kan er eind oktober van kant gewisseld worden.

Nieuwe drinkwaterleiding Farys wordt eind oktober onder de grond getrokken
Je kon er de voorbije weken niet naast kijken: de grote buizen in het midden van de Bergensesteenweg tussen het Laurierplein en de Groot-Bijgaardenstraat. Drinkwaterbedrijf Farys is er volop bezig met het aanleggen van een nieuwe drinkwaterleiding voor de bevoorrading van West- en Oost-Vlaanderen. De leidingen werden in een eerste fase al aan mekaar gelast en zullen eind oktober onder de grond worden getrokken in een voorgeboorde tunnel. Indrukwekkend!

%d bloggers liken dit: