SINT-PIETERS-LEEUW: – Drinkwaterbedrijf Farys bouwt momenteel op de Bergensesteenweg thv de Krëfel winkel in Anderlecht een boorput (=start) voor de grote boring van hun nieuwe waterleiding (vervanging van een transportleiding voor drinkwater). In die put gaan ze de volgende weken hun ondergrondse boring laten vertrekken met een boorkop, die een tunnel maakt tot aan het kruispunt met de Groot-Bijgaardenstraat zo’n 800 meter verderop.

Aan de kruising met de Groot-Bijgaardenstraat  is men bezig een ontvangstput te maken om de boorkop op te vangen. Vervolgens zullen ze de nieuwe waterleiding, die nu aan elkaar gelast wordt op de Bergensesteenweg, verbinden met dit gat ter hoogte van de Groot-Bijgaardenstraat, en door de gemaakte tunnel trekken, tot aan de boorput op grondgebied Anderlecht. Als sluitstuk moeten ze aan beide zijden nog de overkoppeling doen van de nieuwe leiding waarbij de oude buiten dienst zal gesteld worden. De boring verloopt op een diepte van +-20m.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Deze hoofdleiding bevoorraadt Oost-Vlaanderen en deels West-Vlaanderen van drinkwater.

%d bloggers liken dit: