SINT-PIETERS-LEEUW: – Karl Vannieuwkerke komt met “Vive le Vélo la Vuelta” live naar het Colomapark van maandag 5 september tot zondag 11 september 2022.

Alle ogen zijn de laatste dagen gericht op Remco Evenepoel, de leider in de wielerronde van Spanje. Het is ondertussen al 44 jaar geleden dat onze landgenoot Johan De Muynck de Ronde van Italië won. Met die zege in 1978 is hij nog altijd de laatste Belgische wielrenner die één van de drie ‘Grote Rondes’ won. Stilaan is er een reële kans dat Remco Evenepoel die prestatie zal evenaren. ​ Om de apotheose van deze mogelijk historische Vuelta extra in de verf te zetten, brengt Eén zeven dagen op rij Vive le Vélo. ​

Naar goede wielertraditie kijkt Karl Vannieuwkerke met drie gasten terug op de voorbije koersdag, vanop een tot de verbeelding sprekende locatie. Deze keer strijkt Vive le Vélo neer in het Pajottenland, de thuishaven van Remco, ​ in Domein Coloma in Sint-Pieters-Leeuw. Daar komt trouwens ook de Remco Evenepoel-fietsroute langs.

Mogen alvast mee aan tafel schuiven: Sven Vanthourenhout, Marijn de Vries, Cian Uijtdebroeks, José De Cauwer, Eddy Planckaert, Bert De Backer, Tom Steels, Yves Lampaert en Tim De Clerck.

Sammy Neyrinck en Christophe Vandegoor zorgen voor bijdragen vanuit Spanje, maar ook in eigen land gaan we op zoek naar verhalen en achtergronden bij de prestatie van Evenepoel.

Het ritverslag van de Vuelta is ook in de slotweek elke dag (uitgezonderd de rustdagen) live te volgen op Eén en bij Sporza.

Karl Vannieuwkerke vertelt je in onderstaande video hoe je in het publiek kan zitten (50 personen per avond):
 

Karl Vannieuwkerke: “De komende week nodigen we iedere avond 50 gasten uit op het domein Coloma in Sint-Pieters-Leeuw. Indien je graag in ons publiek wil zitten, moet je een mailtje sturen naar ikwilnaarvivelevelo@gmail.com. Je bent effectief uitgenodigd als je een bevestiging krijgt.”

UPDATE: Zie ook ons artikel van 05/09/2022 – Vanaf vanavond Vive le Vélo La Vuelta vanuit het Colomapark

2 comments

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: