ANDERLECHT: – Vanaf 5 september 2022 worden de abonnementen voor de Park & Rides (P+R) Coovi (1.263 parkeerplaatsen) helemaal gratis voor de pendelende automobilisten en gaan de prijzen voor een abonnement bij Cycloparking met driekwart naar omlaag, laat het Brussels Parkeeragentschap (parking.brussels) weten.

De prijsdaling is het gevolg van het ontwerpbesluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering van 16 december 2021 tot wijziging van het van het besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering van 18 juli 2013 betreffende de gereglementeerde parkeerzones en de vrijstellingskaarten. Ze past met name in het nieuwe Klimaat-, Lucht- en Energieplan. Dat werd in mei van dit jaar goedgekeurd. Daarin beloofde de regering de implementering van het Good Move-plan te versnellen.

Elke Van den Brandt, Brussels minister van Mobiliteit legt uit: “Door de P+R gratis te maken, willen we onze pendelaars en de bezoekers van Brussel aanmoedigen om zich te parkeren aan de ingang van de stad en gebruik te maken van ons efficiënt openbaar vervoer. Bovendien zullen de nieuwe tarieven voor het fietsparkeren ervoor zorgen dat meer Brusselaars en bezoekers voor de fiets kunnen kiezen. Het zijn nog twee stappen voorwaarts die ons Gewest toegankelijker en aantrekkelijker maken voor zijn bezoekers en het aangenamer leven maken voor zijn inwoners.”

• De parkeerabonnementen voor pendelende automobilisten die gebruik maken van de P+R worden gratis (in plaats van € 60 per jaar + € 1,5 per gebruiksdag).
Met een abonnement is het niet nodig om aan de betaalautomaat te passeren. Het tarief voor occasionele bezoekers die gebruik maken van het openbaar vervoer daalt van € 3 naar € 0 per dag indien ze aan de betaalautomaat in de parking hun vervoerbewijs inscannen voor ze buiten rijden. De overige tarieven blijven ongewijzigd: het eerste kwartier is gratis, + € 1 per uur met een maximum van € 15 voor 24 uur en een vast tarief van € 3 tussen 19 uur ’s avonds en 1 uur ’s ochtends.

• De abonnementen voor een beveiligde fietsparking bij Cycloparking kosten straks € 15 per jaar (in plaats van € 60).
Die voor vrachtfietsen dalen van € 120 naar € 30 per jaar.

Meer info: www.parkandride.brussels/nl/park-ride-brussel

%d bloggers liken dit: