ZUUN: – Na de succesvolle eerste reeks van 10 weken taal- en voetbalstages heeft KV Zuun groen licht gekregen van de provincie Vlaams-Brabant om een vervolg te breien aan hun succesvolle taal- en voetbalstages. Dankzij een subsidie voor taalstimulering zal de Leeuwse club opnieuw 10 weken stages kunnen inrichten gespreid over de volgende twee seizoenen. De provincie trekt daarvoor een budget uit van 1500 euro per stageweek.

Tijdens de Paasvakantie vond de 10e editie van de taal- en voetbalstages van KV Zuun plaats. Daarmee kwam een einde aan een reeks van 10 weken stage volgens het intussen gekende concept: een afwisseling van taallessen en voetbaltrainingen voor jongeren van 5 tot 12 jaar uit Zuun en omstreken. Over die periode wist KV Zuun, ondanks de moeilijke coronaperiode, bijna 400 jongeren warm te maken om spelenderwijs Nederlands te leren.

De taal- en voetbalstages zijn op die manier snel een begrip geworden in de regio. Niet alleen spelers van KV Zuun vinden gemakkelijk de weg. Scholen en verenigingen uit heel Sint-Pieters-Leeuw verwijzen kinderen die meer oefenkansen nodig hebben tijdens de schoolvakanties door naar deze taal- en voetbalstages. Daarom besloot de club een nieuwe aanvraag in te dienen bij de provincie voor Taal- en voetbalstages 2.0

Jeugdvoorzitter Wouter De Craen: “In deze nieuwe formule willen we nog meer gebruikmaken van ons lokale netwerk en de plaatselijke verenigingen om kinderen zo veel mogelijk kansen te bieden. Zo blijven we samenwerken met de omliggende basisscholen en VZW De Rand voor de taallessen, maar willen we ook andere verenigingen zoals de lokale Chiro een plaats geven in onze stages. Zij verzorgen een spelblok in de namiddag en kunnen kinderen zo vlot de weg doen vinden naar de jeugdbeweging. CLB’s en OCMW kunnen dan weer helpen om kwetsbare profielen de weg naar onze stages te doen vinden. Je weet wat ze zeggen: ‘It takes a village to raise a child’. Daar geloven wij erg in.

De volgende stages zullen doorgaan tijdens de zomervakantie van 4 tot 8 juli en van 22 tot 26 augustus. Kinderen tussen 5 en 12 kunnen inschrijven via de website Koninklijke Voetbalclub; www.kvzuun.be

%d bloggers liken dit: