SINT-PIETERS-LEEUW: – De parking van Coloma aan de Joseph Depauwstraat werd uitgebreid met 28 extra autostaanplaatsen, bovenop de bestaande 30 autostaanplaatsen dit met het oog op de opening van Landhuis de Viron dat onderdak gaat bieden aan de bibliotheek en vrijetijdsdiensten cultuur, jeugd, sport, erfgoed en het toerismekantoor.
2022-05-05-extra-parking-Coloma_01
De in- en uitrit werd op dezelfde plaats behouden, zij het dat deze nu geoptimaliseerd is. Deze is nu verkeersveiliger doordat een duidelijke inrit en uitrit werd ingericht, alsook een betere zichtbaarheid om voetgangers en fietsers. Het rij-onderdeel van de parking is aangelegd in asfalt en de parkeerplaatsen in water-passerende klinkers.

4 autostaanplaatsen zijn ingericht voor mindervaliden en 4 plaatsen zullen worden uitgerust met laadpalen voor elektrische wagens.
Tevens werd een “wadi” aangelegd waar het water bij regenbuien kan verzamelen, infiltreren in de grond en/of vertraagd kan afgevoerd worden. Om de zichtbaarheid te verbeteren werd rechts van  de inrit van de Depauwstraat enkele fietsenstallingen voorzien.

Deze slideshow vereist JavaScript.

%d bloggers liken dit: