SINT-PIETERS-LEEUW: – Naar jaarlijkse traditie wordt op Paasmaandag de koningsschieting gehouden van de koninklijke Schuttersgilde Sint-Sebastiaan. 61 schutters namen deel aan de koningsschieting. De 38-jarige Lembeekenaar Bart Dannau mag zich een jaar lang koning van de gilde noemen en de bijna 18-jarige Niels Wellens is de nieuwe prins.


In de vierde ronde werd de hoofdvogel afgeschoten door de voorlaatste schutter Bart Dannau. Hij is lid sinds 2014 en werd reeds twee maal clubkampioen. Vijf jaar geleden verloor hij in de barrages van Bart Coudron, maar vandaag schoot hij de hoofdvogel af en is hij koning. Hij mag met trots de koningsbreuk uit 1692 dragen.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Bij de jeugd namen de jongeren de uitdaging aan om prins of prinses te worden. In de 59ste ronde kon Niels wellens, die ook reeds in 2020 prins was, de hoofdvogel afschieten waardoor hij ook dit jaar prins is. Ook hij was reeds clubkampioen bij de jeugd.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Meer info: www.sintsebastiaan.be

Deze slideshow vereist JavaScript.

%d bloggers liken dit: